JOGURTOWE MUFFINKI Z BUDYNIEM

4.49 (146 ocen)

  • 45 min

Przygotowanie muf finek nie zajmuje dużo czasu, a są naprawdę pyszne.

  • 45 min

Składniki:

  • • 2,5 szklanki mąki
    • 300 g jogurtu naturalnego
    • 3 jajka
    • półtorej szklanki cukru
    • 100 ml oleju
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1 opakowanie cukru waniliowego
    • 1 budyń czekoladowy
    • Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Jogurtowe muffinki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać olej, jogurt naturalny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą.
  • 2. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 3. Foremki muffinkowe napełnić ciastem następnie włożyć po 1 łyżeczce budyniu i przykryć pozostałym ciastem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 minut. Ostudzone muffinki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować