Muffinki warzywne

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Smaczna i zdrowa przekąska na kolację.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 średnie marchewki (ok. 170g)
    1 średnia cukinia (ok. 470g)
    100g kaszy jęczmiennej perłowej
    400g szynki z indyka
    pęczek natki pietruszki
    2 czubate łyżki mąki pszennej
    3 jajka
    pieprz, sól
    zioła prowansalskie

Muffinki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce w paseczki. Szynkę pokroić w kosteczkę.
    Kaszę jęczmienną ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Natkę pietruszki posiekać.
    Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać mąkę, jajka i przyprawy. Całość wymieszać, rozłożyć do foremek na muffiny. Piec w temp. 190C przez ok. 20-25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy