Pyszne i słodkie muffinki,upieczone przez moją córkę Paulinkę.Jedzone na ciepło z rozpływającą się czekoladą,a gdy jemy je na zimno czekolada pysznie zastyga.Bardzo proste i łatwe w wykonaniu.Idealne na deser.
Muffinki paulinki z czekoladą i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę kroimy w drobną kostkę.
Jajka ubijamy.
2.Do miski dajemy suche składniki:mąkę,cukier,sól,proszek do pieczenia,czekoladę i rodzynki,następnie wlewamy mleko,ubite jajka i olej,całość dokładnie mieszamy.
3.Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek,ja dodatkowo używam papierowych papilotek.
4.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
Komentarze