Morszczuk z Pesto

0 (0 ocen)

Ten przepis już ma prawie trzy lata. Odnalazłam jego zdjęcie i postanowiłam pokazać moją propozycję na morszczuka :-)

Składniki:

  • 6 średnich filetów z Morszczuka
    Pesto Basilico (do posmarowania rybki,wg.uznania)
    1 mała cukinia
    1/2 cytryny
    1 pęczek natki pietruszki
    6 kawałków foli aluminiowej
    sól,pieprz (wg.uznania)

Morszczuk z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy koło siebie skrapiamy ja dość sporo sokiem z cytryny (pieprzymy i solimy delikatnie) Wstawiamy do lodówki na 1h.w międzyczasie myjemy porządnie cukinię i natkę (osuszamy)cukinie kroimy w paseczki a natkę siekamy. Po tym czasie wyjmujemy rybke przekładamy każdy kawałek na folię aluminiową. Na każdym filecie rozkładamy cukinię, smarujemy pesto i posypujemy pietruszką. Zawijamy pakunki, układamy na blaszce jedna koło drugiej i wkładamy do nagrzanego piekarnika 200*C i pieczemy 20 minut. Podajemy z czym kto lubi.
    Ja podałam z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapustki :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy