Moje "szarpance" drobiowe z mozarellą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo lubię zmieniać przepisy i robić wszystko po swojemu :) Miały być zwykłe siekane kotlety drobiowe, ale jak zwykle coś poszło nie tak ;)

  • 40 min

Składniki:

  • 500g filetów z piersi kurczaka, 2-3 łyżki majonezu, 1 jajko, 50g mozarelli, 3-4 łyżki mąki kukurydzianej, 3-4 ząbki czosnku, szczypta kurkumy, koperek, pietruszka, cebulka, sól i pieprz wg smaku.

Moje "szarpance" drobiowe z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i mozarellę pokroić w drobną kostkę, zieleninę drobno posiekać dodać resztę składników, wymieszać. Można je smażyć na oliwie z obu stron na złoty kolor, wykładając łyżką na patelnie, ale ja wolałam wersje bardziej dietetyczną i upiekłam w piekarniku. Mokrymi rękoma uformowałam kotleciki, wyłożyłam na matę silikonową, piekłam w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez 20 minut.

Porady

Dobrze komponują się z kaszą jaglaną podsmażaną na oleju sezamowym z kurkumą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy