Miruna w panierce marchewkowej

0 (0 ocen)

Delikatna dobrze doprawiona ryba w lekko słodkiej , mocno marchewkowej panierce.

Składniki:

  • 1 duży filet z Miruny lub 2 mniejsze ( 150 g)
    1 duża marchew
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 jajko
    3 łyżki mleka
    1/2 łyżeczki chili
    sól , pieprz

Miruna w panierce marchewkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , oprószamy solą i pieprzem.- przekrawamy na pół ( u mnie filet na 2 osoby)
  • marchewkowa panierka 2. Jajka bełtamy z mlekiem i chili.
    Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy z bułką tartą
  • Smażona ryba 3. Każdy kawałek ryby obtaczamy w jajkach i marchwi - czynność powtarzamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej smażymy rybę na wolnym na rumiano z obu stron.
  • 4. Podajemy np. z ziemniakami z zieleninką i surówką z białej kapusty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy