miodowe kostki

0 (0 ocen)

pyszne sama słodycz najlepsze po 2-3 dniach

Składniki:

  • Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 1/3 kostki margaryny 1 i ½ szklanki cukru 3 łyżki płynnego miodu ¾ szklanki mleka aromat waniliowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 1 kostka masła 50 g kakao 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 200 g kolorowych wiórków kokosowych 1 kieliszek rumu

Miodowe kostki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i miodem. Połączyć z pokrojoną margaryną i wszystko utrzeć. Dodać mąkę,mleko, proszek do pieczenia,aromat i wymieszać. Ciasto wylać na dużą natłuszczoną blaszkę. Piec 20 minut w temp. 180 stopni. Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty(4x4 cm). Masło, cukier,mleko i kakao zagotować w rondlu. Zdjąć z ognia,dodać rum(można go zastąpić wódką) Ciastka maczać w gorącej polewie,potem obtoczyć w kolorowych wiórkach kokosowych.

Komentarze

Podobne przepisy