Kokosowo-miodowe kostki.

4.94 (166 ocen)

  • 2 godz.

Idealne do niedzielnej kawki.Ciasto miodowe,polewa czekoladowa i wiórki kokosowe to pyszne połączenia.Na taki deser każdy łasuch się skusi.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    pół kilo mąki tortowej
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    10 dag masła lub margaryny
    4 łyżki miodu prawdziwego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Polewa:
    6 łyżek cukru
    6 łyżek kakao
    6 łyżek masła
    kilka łyżek gorącej wody

    Dodatkowo:
    20 dag wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.94 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Kokosowo-miodowe kostki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto na kostki. 1. Ciasto:Masło utrzeć z cukrem i jajkami na puszystą masę.Dodać miód,mleko i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Dokładnie wymieszać.Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.Wymiary blaszki:24 cm x 35 cm.
  • Upieczone. 2. Upieczone ciasto przestudzić.
  • Gotowe pokrojone. 3. Ciasto pokroić w kwadraty.
  • W polewie. 4. Polewa:
    do garnka dać kakao i cukier,dodać tyle gorącej wody żeby powstała gęsta papka.Dodać masło i zagotować mieszając,zdjąć z gazu i mieszać do połączenia się składników.Polewa ma być lśniąca.
  • W kokosie. 5. W polewie maczać kostki ciasta ,a następnie obtaczać w kokosie.
  • Gotowe. 6. Gotowe kostki odstawić do stężenia polewy.

Porady

Można użyć gotowej polewy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kokos Miód Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować