Miniaturowe cupcakes

0 (0 ocen)

Dosłownie na jeden kęs :-)Zrobione w foremce do czekoladek.

Składniki:

  • 60g mąki pszennej
    30g cukru
    30g stopionego masła
    1 łyżka kakao
    1 jajko
    0,25 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:

    3-4 łyżki mascarpone
    1 łyżeczka cukru pudru
    2 łyżeczki dżemu wiśniowego
    Posypka cukrowa

Miniaturowe cupcakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cupcakes 1. Cukier zmiksować z jajkiem, dodać stopione ostudzone masło, następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
    Masę najlepiej przełożyć do rękawa cukierniczego i nakładać ją do foremki.
    Piekarnik rozgrzać do 180' piec babeczki do suchego patyczka ok. 10 minut.

    Mascarpone utrzeć z cukrem i wymieszać dokładnie z dżemem, przełożyć do szprycy i udekorować nim ostudzone babeczki, posypać posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy