Idealne babeczki cupcakes

4.93 (167 ocen)

  • 30 min

cudowne, delikatne babeczki. Zawierają dużo tłuszczu – masło, jajka i pełnotłuste mleko sprawiają, że konsystencja babeczek jest niemal jedwabista.

  • 30 min

Składniki:

  • 16 szt.

    125 g miękkiego masła
    125 g zwykłego cukru
    3 średnie jajka
    2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    ¼ szkl. letniego mleka
    200 g przesianej mąki tortowej
    1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
    1/8 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.93 (167 ocen)

Idealne babeczki cupcakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 175°C.
    Masło utrzeć z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodawać po jednym jajku. Po każdym dodaniu jajka dobrze zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy i też go wmieszać.
    Przesianą mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypać połowę mąki. Lekko zmiksować, wlać mleko, lekko zmiksować i na końcu wsypać resztę mąki i zmiksować tylko do połączenia się składników.
    Masę rozłożyć do przygotowanych foremek i piec 20-25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować