125 g miękkiego masła
125 g zwykłego cukru
3 średnie jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
¼ szkl. letniego mleka
200 g przesianej mąki tortowej
1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
1/8 łyżeczki soli
Sposób przygotowania przepisu:
Idealne babeczki cupcakes
1.
Piekarnik nagrzać do 175°C.
Masło utrzeć z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodawać po jednym jajku. Po każdym dodaniu jajka dobrze zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy i też go wmieszać.
Przesianą mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypać połowę mąki. Lekko zmiksować, wlać mleko, lekko zmiksować i na końcu wsypać resztę mąki i zmiksować tylko do połączenia się składników.
Masę rozłożyć do przygotowanych foremek i piec 20-25 min.
Komentarze