Mini zapiekaneczki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

W moim domu często goszczą tego rodzaju dania

  • 60 min

Składniki:

  • 4 gniazda makaronowe
    pierś z kurczaka
    opakowanie mrożonego szpinaku
    270 g sera fety
    ser żółty ( do posypania)
    przyprawa gyros
    pieprz
    3 ząbki czosnku
    łyżka masła

Mini zapiekaneczki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.

    Pierś kroimy na drobne kawałeczki i smażymy, pod koniec doprawiamy gyrosem.

    Rozmrożony szpinak smażymy na maśle, wyciskamy czosnek, dodajemy fetę, możemy doprawć pieprzem, mieszamy i chwilę trzmamy na ogniu aż składniki sie połączą.

    Do 4 ceramicznych miseczek wykładamy kolejno: makaron, szpinak, pierś z kurczaka i posypujemy startym serem.

    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180*) i zapiekamy około 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy