Mielone ze szpinakiem i mini mozzarellą

4.5 (181 ocen)

  • Dla 2 osób

Moja propozycja na mięsko mielone:)

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 g mięsa mielonego z łopatki
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki mąki razowej
    spora garść świeżego szpinaku
    1/2 łyżeczki zielonej czubrycy
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki suszonego majeranku
    1/2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
    6 kulek mini mozzarelli
    3/4-1 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone ze szpinakiem i mini mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć mięso. Dodać przyprawy i starty ząbek czosnku. Szpinak opłukać i osuszyć. Przełożyć do blendera i zmiksować na drobno. Dodać do miski i wymieszać z mięsem. Następnie dodać mąkę i znów wymieszać. Z masy mięsnej uformować trzy placuszki. Na każdy położyć po 2 kulki sera i zwinąć placuszek w rulonik. Odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Na patelni lub w rondelku rozgrzać olej. Delikatnie położyć ruloniki mięsne i smażyć na rumiano co chwilę obracając aby się nie przypaliły. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Mozzarella Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować