Mini serniczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszne mini serniczki na herbatnikowo orzechowym spodzie.

  • 40 min

Składniki:

  • 400g serka homogenizowanego
    100g jogurtu greckiego
    1/3 szkl.cukru
    1/4 szkl.gorącej wody
    20g żelatyny
    100g herbatników
    20g orzechów włoskich
    25 – 30g roztopionego wystudzonego masła
    papilotki

Mini serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mini serniczki 1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostudzenia. Herbatniki blendujemy razem z orzechami na piasek, następnie dodajemy ostudzone masło i wszystko mieszamy, tak żeby powstała jednolita masa. Teraz przygotowaną masą wygniatamy spody i boki papilotek / do wysokości 1/4 /, wkładamy do lodówki. Serek łączymy z jogurtem i miksujemy z cukrem, cienkim strumieniem wlewamy ostudzoną żelatynę nie przerywając miksowania. Z lodówki wyjmujemy przygotowane foremki i napełniamy masą serową na 3/4 wysokości papilotki. Dekorujemy. Wkładamy do lodówki na około 30/40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy