Migdałowe babeczki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Smaczne, szybkie z chrupiącym wierzchem i wilgotnym środkiem migdałowe babeczki z truskawkami.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 125g miękkiego masła
    180g mąki
    80g zmielonych, obranych migdałów
    80g cukru
    3 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kremówki
    kilka kropli aromatu migdałowego
    12 małych truskawek

Migdałowe babeczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć na sicie.
  • 2. Masło, cukier, aromat utrzeć, dodać jajka
  • 3. Do mąki dodać zmielone migdały, proszek do pieczenia, dodawać do masy jajecznej na przemian z kremówką.
  • 4. Foremki na muffiny wyłożyć papilotkami, nałożyć po łyżce ciasta, włożyć po truskawce, przykryć resztą ciasta
  • 5. Piec około 25 minut w 175*C , po upieczeniu udekorować białą czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, lub posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy