Minibabeczki migdałowe

4.5 (155 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, pachnące migdałami, babeczki na jeden kęs. Niekoniecznie musicie je zrobić w takiej formie. Świetnie będą się prezentować również jako tradycyjne muffinki, a zrobicie je w kilka chwil :) Polecam :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:

    1,5 szkl mąki pszennej

    0,5 szkl zmielonych migdałów

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    5 łyżek cukru

    łyżeczka ekstraktu waniliowego

    1 jajko

    1 szkl mleka

    1/2 szkl oleju

    szczypta soli


    1/2 czekolady do polania

    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Minibabeczki migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej wymieszać mokre. Połączyć wszystko razem łyżką, niezbyt dokładnie. Nakładać ciasto do foremek silikonowych lub papilotek do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach przez ok 20-25 minut.

    Ostudzić, polać rozpuszczoną czekoladą i posypać cukiereczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować