Mielone z kukurydzą i kiszonym ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Tradycyjne mielone w nieco innym wydaniu bo z dodatkiem kukurydzy oraz ogóreczka kiszonego. Obiad smaczny i szybki.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

    1/2 puszki kukurydzy

    4 średniej wielkości ogórki kiszone

    sól pieprz

    1/3 łyżeczki przyprawy do gyrosa

    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej

    1/2 łyżeczki czosnki granulowanego

    1 jajko

    panierka japońska – panko

Mielone z kukurydzą i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ogórki pokrój w drobną kostkę , a kukurydze odsącz z zalewy

    2. Do mięsa dodaj wszystkie pozostałe składniki (oprócz panierki ) i dobrze wymieszaj.

    3. Z mięsa formuj średniej wielkości kotleciki, obtocz w panierce panko. I smaż na smalcu z olejem ( w proporcji 1:2) z około 10 minut z każdej strony. Po tym czasie kotleciki zalej około 2/3 szklanki wody. I duś pod przykryciem 7 minut. Następnie odkryj kotleciki i smaż około 5 minut

Komentarze

Podobne przepisy