Mielone kotleciki z ogórkiem kiszonym

5 (142 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Moja kolejna propozycja na kotleciki mielone

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z łopatki
    1 cebula
    4-5 ogórków kiszonych
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
    1 łyżeczka bazylii
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    Dodatkowo:
    bułka tarta do panierowania
    margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone kotleciki z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa miesna 1. Mięso przełożyć do miski. Na talerz lub inna miskę zetrzeć na dużych oczkach ogórki i wycisnąć z nich sok i przełożyć do mięsa. Cebulę obrać i także zetrzeć na dużych oczkach i również odcisnąć sok i dodać do miski. Wsypać paprykę słodką,bazylię oraz sól i pieprz. Wbić jajko i wymieszać. Stopniowo dodawać bułkę tartą i wyrabiać masę mięsną. Masa powinna być zwarta ale nie zbita. Uformować kotleciki i odłożyć na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać margarynę. Na talerz wysypać bułkę tartą i obtaczać mięso. Kłaść na patelnię i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku przed podaniem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować