Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem to świetna propozycja na zimowy obiad.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
2 jajka,
4 łyżki bułki tartej,
0,5 szklanki wody lub bulionu,
sól i pieprz do smaku,
łyżka majeranku,
bułka tarta do obtaczania,
olej do smażenia,
jabłko,
ogórki kiszone.
Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
Jabłko obieramy i kroimy w paseczki.
Ogórki również kroimy w paseczki.
Z miesa mielonego formujemy podłużne placki, układamy po paseczku jabłka i ogórka i zlepiamy brzegi, formując owalny kształt.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego ;)
Komentarze