Mielone Babci Marysi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Każdy ma swój sposób na mielone ale te babcine są najlepsze

  • 30 min

Składniki:

  • 500g mielonego mięsa z indyka
    3 ząbki czosnku
    2 średnie cebule
    1 jajko
    bułka tarta
    majeranek
    wegeta
    pieprz

Mielone babci marysi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą, cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.

Porady

Idealnie smakują z buraczkami domowej roboty jak również z ulubioną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy