Kiełbaska w beciku z dipem paprykowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

polecam na imprezy, mężczyźni będą zadowoleni :)

  • 60 min

Składniki:

  • na 1 porcje potrzeba:
    1 mini bagietka z makiem
    1 laska kiełbasy - u mnie wiejska
    gotowy sos barbecue
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1/2 gółwki czosnku
    sól
    pieprz cayenne (chili)

Kiełbaska w beciku z dipem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mega hot dog 1. Z mini bagietki odciąć końce, przeciąć ją wzdłuż (nie docinając do końca). Wyjąć środek. Wnętrze wysmarować sosem barbecue.
  • mega hot dog 2. Do środka włożyc laskę kiełbasy
  • mega hot dog 3. Ciasno zwinąć
  • mega hot dog 4. Zawinąć w folię aluminiową, wstawić do piekarnika i zapiekać ok 35 minut
  • mega hot dog 5. Ciepłą kiełbaskę przeciąć na pól i zajadać maczając je w dipie paprykowym
  • 6. DiP PAPRYKOWY: paprykę czerwoną i żółtą przeciąć na pól.Usunąć pestki. Zapiekać razem z nieobranym czosnkiem ok30-40 minut. Skórka papryki ma być prawie spalona. Gdy to nastąpi paprykę wyjąc i włożyć do foliowego woreczka szczelnie zamykając na 10 minut. Po tym czasie wyjąć paprykę i obrać ze skórki. Przełożyć do miski. Z pieczoenego czosnku wycisnąć miąższ, dodać do papryki. Zmiksować całość blenderem dodając sól i pieprz cayenne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy