Kiełbaska w beciku z dipem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mini bagietki odciąć końce, przeciąć ją wzdłuż (nie docinając do końca). Wyjąć środek. Wnętrze wysmarować sosem barbecue.
2.Do środka włożyc laskę kiełbasy
3.Ciasno zwinąć
4.Zawinąć w folię aluminiową, wstawić do piekarnika i zapiekać ok 35 minut
5.Ciepłą kiełbaskę przeciąć na pól i zajadać maczając je w dipie paprykowym
6.DiP PAPRYKOWY: paprykę czerwoną i żółtą przeciąć na pól.Usunąć pestki. Zapiekać razem z nieobranym czosnkiem ok30-40 minut. Skórka papryki ma być prawie spalona. Gdy to nastąpi paprykę wyjąc i włożyć do foliowego woreczka szczelnie zamykając na 10 minut. Po tym czasie wyjąć paprykę i obrać ze skórki. Przełożyć do miski. Z pieczoenego czosnku wycisnąć miąższ, dodać do papryki. Zmiksować całość blenderem dodając sól i pieprz cayenne
Komentarze