Masełko czosnkowo-ziołowe

0 (0 ocen)

  • 25 min

Świetny dodatek do chlebka , ciepłej bułeczki czy rogalika . Fantastycznie sprawdza się jako masło do smażenia jajecznicy lub tostów francuskich :) Polecam serdecznie !

  • 25 min

Składniki:

  • 200g masła

    3 ząbki czosnku

    1 cebula szalotka ze szczypiorkiem

    natka pietruszki

Masełko czosnkowo-ziołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy na małym ogniu lub w kąpieli wodnej . Delikatnie studzimy . Cebulę i czosnek drobno siekamy ( można w blenderze ) . Natkę pietruszki również drobno kroimy . Do przestudzonego , roztopionego masła dodajemy wszystkie składniki i mieszamy . Przelewamy do miseczki i odstawiamy do całkowitego ostudzenia i stężenia . Przechowujemy w lodówce .

    Rada : Jeżeli chcemy po stężeniu masełko wyłożyć z miseczki na talerzyk , należy przed wylaniem masła , miseczkę wyłożyć folią spożywczą .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy