malinowy sorbet z sokiem pomarańczowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Owocowy drink idealny na każdą okazję.

  • 15 min

Składniki:

  • 400 g mrożonych malin
    3 łyżki płynnego miodu (można dodać więcej ilość zależy od smaku malin)
    100 ml białego rumu Bacardi

    8-10 soczystych słodkich pomarańczy

    po kilka świeżych/mrożonych malin do każdego drinka

Malinowy sorbet z sokiem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny miksujemy z miodem i alkoholem do momentu, aż otrzymamy jednolitą masę. Sorbet od razu jest gotowy, ale jeśli chcemy podać go później chowamy do zamrażalnika. Dzięki dodatkowi alkoholu nasz sorbet nie zamrozi się na "kość".
  • 2. Za pomocą wyciskarki do cytrusów wyciskamy sok z pomarańczy.
  • 3. Do kieliszków np. do martini wlewamy sok i wkładamy po 2 gałki sorbetu. Całość posypujemy świeżymi bądź mrożonymi malinami. Cin Cin:)

Porady

W ekspresowej wersji zamiast świeżo wyciśniętego soku możemy użyć soku z kartonu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy