Jeśli połowa ciasta jest zjedzona zanim zdąży porządnie stężeć to już wiem, że będzie pyszne.
I tym razem się nie pomyliłam, bo połączenie miodowego ciasta, budyniu i malin okazało się strzałem w dziesiątkę.
60 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
*foremka 24*24 cm
Składniki:
na ciasto:
350 g mąki
1 jajko
150 g masła
3 łyżki miodu
szczypta soli
3/4 szklanki cukru
łyżeczka sody rozrobiona w 4 łyżkach mleka
na krem budyniowy:
750 ml mleka
2 opakowania budyniu waniliowego
łyżka mąki pszennej
150 g masła
4 łyżki cukru
na masę malinową:
300 ml jogurtu naturalnego
2 opakowania galaretki malinowej
200 g malin (świeżych lub mrożonych)
Komentarze