Malinowe babeczki

0 (0 ocen)

Takie małe i słodkie babeczki są piękną dekoracją każdego przyjęcia.

Składniki:

  • Ciasto:
    12 dag margaryny
    12 dag masła
    4 łyżki cukru
    1 szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
    1 łyżka mleka
    Dodatkowo:
    1,5 szklanki mleka
    1 budyń waniliowy
    maliny

Malinowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • malinowe babeczki 1. Margarynę utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodać jajko, mleko i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą.
  • 2. Przygotować 10 foremek do muffinek i napełnić je ciastem (około 1 łyżka ciasta na foremkę) na wierzchu ciasta ułożyć po 2-3 maliny.
    Piec około 20 min w temp. 170st.
  • malinowe babeczki 3. Budyń ugotować na mleku jeśli mamy budyń bez cukru to dodać 2 łyżki, budyń ma być po ugotowaniu gęsty i słodki, jak przestygnie posmarować nim po wierzchu zimnych babeczek, całość udekorować malinkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy