Makaronowa Koperkowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka i pyszna sałatka na kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g makaronu (u mnie falbanka)
    puszka kukurydzy
    puszka groszku z marchewką
    1 papryka (najlepiej czerwona)
    5-6 ogórków z octu
    biała część pora
    5-6 łyżek posiekanego koperku
    około 15 łyżek majonezu
    1 łyżka musztardy
    pieprz, sól, ew. ostra papryka

Makaronowa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Kukurydzę i groszek z marchewką odcedzić na sicie. Paprykę i porę pokroić w kostkę. Ogórki też pokroić w kostkę i zostawić na sitku by ociekły z wody.
    Wszystko razem wymieszać z majonezem, musztardą, doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy