MAKARON ZE SZPINAKIEM I SEREM MOZARELLA

0 (0 ocen)

Jako dziecko nie znosiłam szpinaku ale z wiekiem i dojrzałości zakochałam sie w nim i można go wykorzystać na milion sposobów. Oto jeden z nich

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2 szklanki makaronu świderki
    500 g szpinaku mrożonego
    2 łyżki masła
    5 ząbków czosnku
    0,5 szklanki śmietany 18%
    1 opakowanie sera mozarella
    Sól
    pieprz

Makaron ze szpinakiem i serem mozarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-01fdgl5 1. WYKONANIE:
    Makaron gotujemy jak na opakowaniu wg wskazówek. Szpinak przekładamy do głębokiej patelni i podgrzewamy dusimy do momentu aż wyparuje woda w tym czasie obieramy czosnek i miażdżymy go przez praskę . Gdy cała woda wyparuje dodajemy masło i czosnek przegotowujemy i wlewamy śmietankę jeszcze pare chwil gotujemy i wyłączamy do szpinaku wkładamy ugotowany wcześniej makaron. Wszystko razem doprawiamy solą i pieprzem , mieszamy .Wykładamy na talerze i posypujemy pokrojonym w kostkę serem mozarella. Gotowe SMACZNEGO

Porady

musimy pamiętać aby ze szpinaku wyparowała woda to sekret dobrego szpinaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy