Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie ma nic lepszego niż przepyszny szpinak z makaronem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle: 1 opakowanie
    - szpinak: 0.5 kilograma
    - czosnek: 4 ząbki
    - oliwa extra vergine: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - parmezan: 3 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie myjemy szpinak i suszymy. Na patelni, na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek.
  • 2. Dodajemy odcedzony szpinak i dusimy do momentu aż wyparuje z patelni woda. Dodajemy do szpinaku ugotowany makaron i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na talerz i posypujemy dużą ilością startego parmezanu.

Komentarze

Podobne przepisy