Makaron z twarogiem i wędzonką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jeden z moich ulubionych pomysłów na makaron.
Prosty i szybki w przygotowaniu.
Do makaronu z twarogiem przeważnie dodawany jest boczek, wędzonka jest chudsza i także bardzo smaczna.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g. makaronu świderki
    500g. wędzonki wieprzowej
    1 duża cebula
    300g. twarogu chudego
    sól, pieprz

Makaron z twarogiem i wędzonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli, odcedzić.
  • 2. Wędzonkę i cebulę pokroić w kostkę.
    Rozgrzać suchą patelnie, wrzucić wędzonkę a gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę.
    Smażyć na rumiano.
  • 3. Do wędzonki dodać makaron smażyć jeszcze chwilę delikatnie mieszając.
    Wyłączyć gaz, dodać pokruszony twaróg.
    Ponownie wymieszać.
    Podawać od razu, na ciepło.

Porady

Zamiast wędzonki można użyć boczku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy