Makaron z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Cienkie spaghetti z pieczarkami z dodatkiem czosnku smakuje wyśmienicie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetii: 200 gramów
    - pieczarki: 300 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - śmietana 12%: 4 łyżeczki
    - natka pietruszki: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Makaron z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente* w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać przetarty czosnek oraz doprawić solą i pieprzem. Ściągnąć z ognia, wymieszać ze śmietaną i natką pietruszki. Wymieszać z odcedzonym makaronem. Posypać startym serem.

    *cienki makaron spaghetti gotuje się krócej niż normalny, ok 6-8 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy