Makaron z białą kapustą, papryką i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy.
2.Cebulę kroimy w piórka, smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
3.Kapustę szatkujemy bardzo drobno w robocie kuchennym, dodajemy do usmażonej cebuli, delikatnie solimy i razem dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut (od czasu do czasu mieszając).
4.Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ponownie dusimy 5 minut (również czasem mieszając).
5.Na końcu rozkruszamy do kapusty twaróg, dodajemy śmietanę, przyprawy i dokładnie mieszamy, dusimy jeszcze 5 minut.
6.Kapustę dokładnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem.
7.Nakładamy porcje na talerz, na każdą dajemy świeże listki lubczyku..
Komentarze