Makaron w sosie śmietankowo - pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przygotowuję ten makaron, kiedy nie ma dużo czasu na przygotowania.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag. pieczarek
    1 duża cebula
    1 kubek śmietany 18% (330 ml)
    Pęczek koperku
    1 opakowanie makaronu
    1 kostka rosołowa drobiowo - wołowa
    ½ łyżeczki wegety
    Pieprz czarny
    Sól

Makaron w sosie śmietankowo - pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Posiekane w kostkę grzyby podsmażyć. Dodać posiekaną w kostkę cebulę i przesmażyć. Podlać odrobiną wody. Dodać kostkę rosołową, wegetę, koperek. Gotować ok. 15 minut. Wlać śmietanę, doprawić do smaku pieprzem i solą. Wyłożyć makaron i polać sosem.

Komentarze

Podobne przepisy