Łosoś na mini sodziakach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wspaniała przekąska do piwa.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka pszenna 20 dag
    Maślanka ¾ szklanki
    Jajko 2 szt.
    Soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
    Sól
    Olej do smażenia
    Twarożek czosnkowy
    Łosoś
    Posiekany koperek

Łosoś na mini sodziakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Mąkę zmieszać z sodą, dodać jajka, wlać maślanki posolić do smaku. Wymieszać dokładnie ciasto i kłaść łyżką mini racuszki na rozgrzany olej. I smażyć z obu stron. Po usmażeniu ostudzić, posmarować twarożkiem, na górę położyć plasterki łososia, posypać koperkiem. Podawać jako przekąskę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy