Lody rabarbarowo - różane

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Są po prostu boskie - kwaśny smak rabarbaru przełamany słodką marmoladą różaną. Kremowe, mają po prostu idealną konsystencję.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki:

    500 g rabarbaru
    70 g cukru pudru
    250 ml śmietany kremówki
    125 g marmolady różanej

Lody rabarbarowo - różane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Włożyć do rondelka, dodać cukier i wymieszać. Podgrzewać na wolnym ogniu, przez około 30 minut, raz na jakiś czas mieszając. Przestudzić. Włożyć na kilka godzin do lodówki.
  • 2. Zimny rabarbar zmiksować z zimną śmietanką. Włożyć do plastikowego pojemnika. Mieszać początkowo co godzinę, najlepiej mikserem na wolnych obrotach, jakieś 4-5 razy. Na samym końcu dodać marmoladę (gdy lody nie będą jeszcze całkiem zamarznięte) i delikatnie wymieszać. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy