Domowe lody kokosowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubicie domowe lody? Myślę, że tak, bo takie są najlepsze. Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne lody na serku mascarpone i śmietance kremówce z dodatkiem wiórek kokosowych. Lody w smaku są bardzo delikatne i wprost rozpływają się w ustach. Przepis bardzo polecam. Zapraszam :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag serka mascarpone
    330 ml śmietany kremówki 30 %
    cukier puder do smaku
    4 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Lody

Domowe lody kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i wiórki kokosowe, cały czas ubijamy dodając cukier puder do smaku.
  • 2. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.
  • 3. Masę lodową mrozimy aż będzie miała odpowiednią konsystencję od czasu do czasu mieszając, dzięki temu lody będą bardziej puszyste.
  • 4. Gotowe lody podajemy i życzę smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować