Letnie grzybobranie

0 (0 ocen)

Letnie grzybobranie.

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    300 g malin
    200 ml śmietany 36%
    2 łyżeczki cukru pudru
    jajko do posmarowania

Letnie grzybobranie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wyciąć kółka o średnicy 5 cm.
    Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce ,posmarować jajkiem i piec w temp. 200 stop. około 7 min, aż się ładnie zarumienią. Pod koniec można włączyć nawiew.
    Sos coulis -połowę malin zmiksować dodając cukier i przetrzeć przez sitko.
    Sos wylać na przygotowane talerzyki.
    Upieczone, wyrośnięte ciasteczka przeciąć w poprzek.
    Ubić śmietanę z 1 łyżeczką cukru.
    Spody ciasteczek wypełnić ubitą śmietaną i malinami. Przykryć kapeluszem.
    Ułożyć po trzy grzybki na sosie malinowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy