Lekko pomidorowa zupa z warzywami i z kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Zupa warzywna z( z miękkich młodych warzyw)z przewagą kalafiora !-lekko pomidorowa-zabielana aromatyczna , smaczna i sycaca-polecam.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 -3skrzydełka drobiowe
    1/2 kalafiora
    4-5 ziemniaków
    2 młode marchewki,
    1\2 korzenia pietruszki
    ziele angielskie
    100 ml przecieru pomidorowego
    3 łyzki smietany 18 proc.
    1 łyzeczka vegety

    liśc pora lub nać selera
    świezy koperek
    sól,
    pieprz swiezo zmielony
    2-3 ziarna pieprzy ziarnistego.

Lekko pomidorowa zupa z warzywami i z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka zalewamy około 3 litrami zimnej wody i gotujemy.Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, liśc pora,. Po kwadransie dodajemy pokrojone w kostke warzywa-marchew, pietruszke i ziemniaki . Gotujemy do miękkości . Potem dodajemy takze rózyczki kalafiora, gotujemy aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawiamy solą, vegetą i pieprzem. Zdejmujemy z gazu. Śmietanę mieszamy z przecierem pomidorowym, hartujemy w miseczce dodając po łyżce gorącej zupy ciągle mieszając. Dodajemy do zupy i mieszamy . Gotową zupę posypujemy obficie świeżym koperkiem. Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy