Zupa pomidorowa z warzywami

4.5 (195 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Zupa powstała w wyniku sprzątania lodówki, takie dania zazwyczaj wychodzą najlepiej.

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki;
    6 pomidorów
    1 czerwona papryka
    pół puszki kukurydzy
    2 marchewki
    kilka suszonych pomidorów z oliwy
    1 mały kalafior
    2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz, słodka papryka do smaku
    liśc laurowy, ziele angielskie
    świeży tymianek
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Pomidory dzielimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu az zaczną się rozpadać.Pookoło 20 min. Pomidory przekładamy na sitko o maleńkich oczkach i za pomocą łyżki przecieramy aby pestki i skórki zostały na sitku.

    Powstały przecier przelewamy do garnka. dolewamy około 2 szkl. wody. Wrzucamy pokrojoną marchew i paprykę. Wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Dodajemy przetarty czosnek, suszone pomidory pokrojone na cząstki. Po kilku minutach wrzucamy kalafior podzielony na różyczki. Uzupełniamy wodę, tak aby warzywa były pod powierzchnią. Dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości warzyw. Na samym końcu wsypujemy odcedzoną kukurydzę. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy i dodajemy miód aby przełamać smaki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować