Łazanki z kapustą i kurkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łazanki najlepiej smakują z barszczykiem czerwonym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu łazanki
    20 dag kapusty kiszonej
    50 dag kurek
    1 cebula
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju

Łazanki z kapustą i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kurki myjemy, większe kroimy na mniejsze części, a małe zostawiamy w całości. Cebulę kroimy w kostkę i wraz z kurkami smażymy na oleju aż kurki zmiękną. Kapustę kiszoną odciskamy z soku, i gotujemy do miękkości.Kapustę kroimy na mniejsze części i dodajemy podsmażone kurki. Farsz doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Makaron mieszamy z farszem i podsmażamy na kilku łyżkach oleju,często mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy