Lawendowa pierś z kurczaka w orzechowo-sezamowej panierce

  • wyświetlono: 377 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Soczysta pierś z kurczaka marynowana w odrobinie lawendy.

IMG_20200608_150134_540
  • 90min

Składniki

pierś z kurczaka
szczypta lawendy
2 łyżki oleju
1 łyżeczka tymianku
ok. 1/2 szkl zmielonych orzechów
1/3 szkl sezamu

Sposób przygotowania przepisu:

Lawendowa pierś z kurczaka w orzechowo-sezamowej panierce

  • 1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do oleju dodajemy lawendę, ale naprawdę niewielką ilość i tymianek. Pokrojone mięso nacieramy marynatą. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie, dokładnie oczyszczamy, szczególnie z kwiatów lawendy. Ich aromat mógłby całkowicie zdominować smak kurczaka. Sezam oraz zmielone orzechy mieszamy. Panierujemy w nich kawałki piersi i smażymy na suchej, rozgrzanej patelni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadsezamorzechypierś z kurczakalawenda

Komentarze

Podobne przepisy

image-02t8lp6

Dodane przez: ewuska2016

Kurczak w orzechowej panierce

Smaczny sposób na nie nudnego kurczaka

image-1qrs64u

Dodane przez: malesia3

Filet z kurczaka w panierce sezamowej

Ostatnio jadłam takiego kurczaka...

Pierś w kokosie

Dodane przez: Ola1984

Pierś z kurczaka w kokosowej panierce

Pyszny sposób na nadanie pospolitemu...

Pierś kurczaka w panierce

Dodane przez: hubcio16011

Pierś kurczaka w panierce

Przepis dostałam od mojej babci...

Niedzielny obiad

Dodane przez: MonikaW

Pierś z kurczaka w śmietanowej panierce z...

Prosty i w miarę szybki pomysł...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE