Kuskus z filetem papryką i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Kasze kuskus wsypac do miski, zalac wrząca , osolona wodą na około 0,5 cm ponad poziom kaszy.Przykryć miskę, odczekać 5 minut i wymieszać.
Papryke opłukac , usunąc gniazdo, pokroic w kostke.Cebule obrac , posiekać.
2. Fileta opłukac , pokroic w kostke ,obtoczyc w przyprawach i usmazyc na oliwie, dodac posiekana cebule oraz pokrojona papryke czerwona ,, dusic do miękkości .Na koniec dodac mrozony groszek ,ponownie wszystko chwile dusoc az groszek zmięknie, przyprawic do smaku.
Do miesa i warzyw dodac kaszke kuskus, delikatnie wymieszac.
Przed podaniem udekorowac natka, smacznego:)
Porady
jesli chcemy zeby danie było bardziej wilgotne , dodajmy bulion.
Komentarze