Kuskus z filetem papryką i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

smaczne pozywne danie na obiad-kasza kuskus , filet i warzywa, w tym mój ulubiony zielony groszek........po prostu pysznie:)

  • 50 min

Składniki:

  • 125 g kaszy kuskus(1 torebka)
    1 pojednyncza duza pierś kurczaka bez skóry
    1 cebula
    papryka czerwona
    1 szklanka mrozonego groszku
    oliwa do smazenia
    1]2 łyzeczki curry
    pieprz
    sól
    szczypta chili
    szczypta kolendry
    natka do dekoracji

Kuskus z filetem papryką i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kasze kuskus wsypac do miski, zalac wrząca , osolona wodą na około 0,5 cm ponad poziom kaszy.Przykryć miskę, odczekać 5 minut i wymieszać.
    Papryke opłukac , usunąc gniazdo, pokroic w kostke.Cebule obrac , posiekać.
    2. Fileta opłukac , pokroic w kostke ,obtoczyc w przyprawach i usmazyc na oliwie, dodac posiekana cebule oraz pokrojona papryke czerwona ,, dusic do miękkości .Na koniec dodac mrozony groszek ,ponownie wszystko chwile dusoc az groszek zmięknie, przyprawic do smaku.
    Do miesa i warzyw dodac kaszke kuskus, delikatnie wymieszac.
    Przed podaniem udekorowac natka, smacznego:)

Porady

jesli chcemy zeby danie było bardziej wilgotne , dodajmy bulion.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy