Kurczak Złocisty w Glazurze Miodowo - Musztardowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny delikatny smak, wręcz rozpływa się w ustach, a z każdą minutą kurczak robi się bardziej złocisty. Marynata na około 6 kawałków mięsa.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kawałków mięsa (u mnie w miksie)
    1 łyżeczka soli himalajskiej
    2 łyżki płynnego miodu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki oliwy
    3 łyżki wody
    1 łyżeczka imbiru w proszku
    1 łyżeczka curry

Kurczak złocisty w glazurze miodowo - musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kurczaka osuszamy.
    2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy w misce, dokładnie mieszamy.
    3. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą, odstawiamy do lodówki pod przykryciem na całą noc.
    4. Następnego dnia przekładamy mięso wraz z marynatą do pojemnika żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa w temperaturze 180*.
    5. W trakcie pieczenia obracamy mięso żeby zrumieniło się z każdej strony, pod koniec polecam odkryć na chwilę aby bardziej się przypiekło.

Komentarze

Podobne przepisy