Cukinia pieczona w glazurze miodowo-musztardowej

2 (1 ocen)

  • 30 min

Cukinia w tym roku wyjątkowo nam obrodziła. Cały czas serwujemy ją w różnej postaci naszej rodzinie. Dziś specjalnie przygotowałam mały specjał Cukinia pieczona w glazurze miodowo-musztardowej. Pyszna, lekka słodko – ostra jest jak balsam na podniebieniu.

  • 30 min

Składniki:

  • cukinia
    2 łyżki miodu
    3 łyżki musztardy
    2 łyżki oliwy
    2 duże ząbki czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki Przekąski

Cukinia pieczona w glazurze miodowo-musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Odstawiamy na 15 minut.
    W osobnym naczyniu rozrabiamy sos.
    Do miodu dodajemy musztardę i oliwę.
    Następnie dokładamy oczyszczony i drobno pokrojony czosnek.
    Wszystko mieszamy.
    Odstawiamy na około 20-30 minut.
    Przygotowanym sosem smarujemy krążki cukinii ułożonej na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st.C
    Podajemy na ciepło.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czosnek Miód Musztarda Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować