kurczak z podgrzybkami i warzywami

0 (0 ocen)

  • 26 godz.

Kurczak z grzybami zapiekany w moim domu serwowany jest od dawna. Jesteśmy miłośnikami grzybów.

  • 26 godz.

Składniki:


  • 4 nóżki z kurczaka
    2 skrzydełka
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    4 łyżki olej rzepakowy
    1 łyżeczka majeranku
    10 dkg podgrzybków
    1 papryczka chili
    12 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
    5 gałązek koperku
    1 łyżka masła

Kurczak z podgrzybkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso marynuję, dodaje oliwę, sól, pieprz, majeranek, czosnek sprasowany, cebule piórka. Odstawiam na noc do lodówki. Grzyby myję, i podsmażam na patelni na maśle. Doprawiam solą, pieprzem. Do naczynia żaroodpornego wkładam cząstki kurczaka, i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni około godzinę. Pod koniec pieczenia dodaję pomidorki koktajlowe, papryczkę chili, podgrzybki, cebule czerwoną pokrojoną.Wstawiam jeszcze na kolejne 15 minut. Podaję z koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy