Kurczak z pieczarkami, marchewką i porem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Uwielbiam przygotowywać oryginalne mięsne dania. Sekretem takprzygotowanego dania jest wyjątkowy farsz.

  • 35 min

Składniki:

  • 5 pojedyńczych piersi z kurczaka
    0,3 kg pieczarek
    marchewka
    mały por
    5 plastrów sera żółtego
    papryka słodka i ostra w proszku
    pieprz ziołowy
    sól

Kurczak z pieczarkami, marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, osusz i rozetnij tworząc kieszonkę. Kilka łyżek oleju
    wymieszaj z przyprawami i nasmaruj mieszanką mięso. Odstaw do lodówki na
    około godzinę.
    Marchewkę oraz pieczarki obierz, pokrój i osobno ugotuj. Pora potnij
    drobno, przepłucz i ugotuj. Na mięso wyłóż ser żółty, kawałki
    marchewki, pieczarek
    oraz pora.Farsz oprósz solą. Mięso zepnij wykałaczkami. Wstaw do
    piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz około 35 minut .
    W trakcie pieczenia polewaj mięso powstałym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy