KURCZAK POD POMIDOROWĄ PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

Pyszne, sycące, niedrogie danie. Pierś z kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Ja przedstawiam Wam kurczaka pod pomidorową pierzynką.

Składniki:

  • Składniki:
    * 1 podwójna pierś z kurczaka
    * 250 g pieczarek
    * 2 mniejsze czerwone cebule
    * 1 puszka pasty pomidorowej
    * 2 łyżki oliwy z oliwek
    * ulubione przyprawy
    * sól

Kurczak pod pomidorową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż, przyprawić. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek.
    Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, podsmażyć i zdjąć z patelni. Następnie cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Do cebuli dodać pieczarki i pastę pomidorową, doprowadzić do wrzenia, co chwile mieszając. W naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone piersi z kurczaka, na wierzch wyłożyć farsz pomidorowy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20 minut. Najlepiej smakuje ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy