Kurczak pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kurczak jest świetnym dodatkiem do pieczonych ziemniaków lub frytek.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 pałeczek z kurczaka
    bulion warzywny
    2 cebule
    2 marchewki
    3 łyżki miodu
    olej
    przyprawa uniwersalna
    papryka słodka mielona
    pieprz

Kurczak pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym wraz z marchewka do miękkości. Cebule smażymy na złoty kolor. Robimy marynatę, czyli w misce mieszamy 3 łyżki oleju, miód i przyprawy. Ugotowane mięso namaczamy przez chile w marynacie i smażymy na złoty kolor z wszystkich stron. Marchew kroimy w talarki i rownież smażymy. Na koniec cebule mieszamy z marchewką i pokrywamy calością kurczaka.

Porady

Zamiast paleczek z kurczaka można wykorzystać mięso z rosołu co będzie dobrym i szybkim pomysłem na błyskawiczne drugie danie.

Komentarze

Podobne przepisy