Kurczak Corn

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo chrupiąca wersja kurczaka kochana przez dzieci i dorosłych.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 250 ml jogurtu greckiego
    2 łyżki musztardy dijon
    1 łyżeczka miodu
    1 podwójna pierś kurczaka
    sól
    pieprz
    3 szklanki płatków kukurydzianych
    oliwa z oliwek

Kurczak corn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt wymieszać z musztardą i miodem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka pokroić na szerokie paski. Marynować w jogurcie i musztardzie przez co najmniej 1 godzinę (schłodzić w lodówce).

  • 2. Płatki kukurydziane przełożyć do miseczki. Za pomocą tłuczka rozdrobnić płatki.
  • 3. Zamarynowane kawałki kurczaka obtaczać dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić delikatnie oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy