Kulki rumowo-kokosowe z orzechami i serkiem mascarpone

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna aromatyczna przekaska na słodko na codzien a takze od świeta....polecam

  • 40 min

Składniki:

  • 50 g zmielonych orzechów laskowych
    100 g wiórków kokosowych drobnych
    40 g cukru pudru
    30 g serka mascarpone
    40 g masła miękkiego
    cukier waniliowy
    60 g kuwertury(ewntualnie czekolady)
    30 ml rumu

Kulki rumowo-kokosowe z orzechami i serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Orzechy laskowe zmiel , upraż z połową wiórków kokosowych na suchej patelni. Zdejmij z ognia ,odstaw do wystudzenia.

    2. Cukry i masło utrzyj mikserem .

    3. Kuwerturę lub czekoladę rozpuść w kapieli wodnej , zdejmnij z ognia dodaj serek mascarpone.Do tej mieszanki dodaj takze krem maślany , rum ,prażone orzechy z wiórkami, wymieszaj.

    4. Mase odstaw do przesudzenia.
    Nastepnie formuj z tej masy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj w pozostałych wiórkach .Smacznego.

Porady

kulki przechowuj w chłodnym miejscu. wychodzi około 20 sztuk kulek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy