Smaczna aromatyczna przekaska na słodko na codzien a takze od świeta....polecam
40 min
Składniki:
50 g zmielonych orzechów laskowych
100 g wiórków kokosowych drobnych
40 g cukru pudru
30 g serka mascarpone
40 g masła miękkiego
cukier waniliowy
60 g kuwertury(ewntualnie czekolady)
30 ml rumu
Kulki rumowo-kokosowe z orzechami i serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Orzechy laskowe zmiel , upraż z połową wiórków kokosowych na suchej patelni. Zdejmij z ognia ,odstaw do wystudzenia.
2. Cukry i masło utrzyj mikserem .
3. Kuwerturę lub czekoladę rozpuść w kapieli wodnej , zdejmnij z ognia dodaj serek mascarpone.Do tej mieszanki dodaj takze krem maślany , rum ,prażone orzechy z wiórkami, wymieszaj.
4. Mase odstaw do przesudzenia.
Nastepnie formuj z tej masy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj w pozostałych wiórkach .Smacznego.
Porady
kulki przechowuj w chłodnym miejscu.
wychodzi około 20 sztuk kulek.
Komentarze