Kuleczki Ryżowe

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do różnego rodzaju potraw. Kuleczki z robione z ryżu, panierowane w bułce tartej.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 torebki ryżu
    • Sól
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 całe jajko
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia

Kuleczki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryż 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
    Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
  • kuleczki 2. Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili aż ryż się nam poskleja.
    Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • kuleczki 3. Gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy