Ryżowe kuleczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Świetna przystawka do dań mięsnych obiadowych zamiast ziemniaków.

  • 40 min

Składniki:

  • Na 6 kulek:
    1 woreczek ryżu naturalnego brązowego
    1/2 kostki rosołowej
    1 łyżka mąki
    1 łyżka bułki tartej
    ok. 60 g żółtego sera/ mozzarella

    Dodatkowo:
    jajko
    bułka do obtaczania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryżowe kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy luzem ryż z kostką rosołową do miękkości, studzimy. Dodajemy mąkę, bułkę tartą i wilgotnymi dłońmi formujemy kuleczki. Do środka wciskamy kostkę żółtego sera.
  • 2. Gotowe kuleczki ryżowe obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na złoto. Podajemy na ciepło. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować